Дом Ильо Войвода

 

ДВФУ "Ильо Войвода" гр. Кюстендил, цели да осигури на потребителите от страната възможност да водят пълноценен живот в достъпна и позитивна среда, обградени от внимание и грижи.

 

Разположението на алеите и пейките е съобразено с размерите на инвалидните колички и възможностите им за придвижване

 

ДВФУ се намира в тихият курортен град Кюстендил, прочут с минералните си извори от хилядолетия. Специализираната институция е разположена на площ 8 540 кв. м. в края на гр. Кюстендил, на 4 км от центъра на града.

 

Дворното място е с обща площ 7 544 кв. м., добре озеленено, с оформени цветни лехи и алеи. Алеите са циментирани, за потребителите е осигурена беседка, пейки, с което са създадени добри условия за разходки и докосване до природата в свободното време. Разположението на алеите и пейките е съобразено с размерите на инвалидните колички и възможностите им за придвижване.

 

ДВФУ 'Ильо Войвода' гр. Кюстендил е създаден 1971 г.

 

ДВФУ "Ильо Войвода" гр. Кюстендил е създаден 1971 г. Това е лицензиран от Социалното министерство дом, регистриран според Закона за социално подпомагане и действуващ съгласно разпоредбата на чл. 36 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане касаеща специализираните институции за предоставяне на социални услуги.

 

Транспортната връзка с Дома се осъществява с микробус - собственост на Дома

 

Институцията е създадена с единствената хуманна и благородна цел – да осигури такива условия на живот, така че хората над 18 години настанени в него, да получат обслужване на качествено ниво, с истинско човешко отношение, битова среда, хранене съгласно индивидуалното здравословно състояние и условия за свободен режим на обитаване.

 

Транспортната връзка с Дома се осъществява с микробус - собственост на Дома, таксиметрови автомобили и маршрутки.

Към сайта:http://dvfu-ilyovoyvoda.com/