Клуб по тенис и плуване

Клуб по тенис и плуване град Кюстендил води началото си от 2008 година. Красотата на спортовете тенис на корт и плуване привлича членове за участие в клуба.
Тенис на корт и плуване са любими занимания на гражданите на град Кюстендил, които в свободното си време се посвещават на приятни  занимания.
Тенис

     История на възникване
Историята на тениса датира от няколко хиляди години. Играта първо е създадена от европейски монаси, с увеселителна цел. Тя се провеждала по време на религиозни церемонии. В началото топката се удряла с ръце. Скоро се появили кожените ръкавици. След това били заменени с удобна дръжка за по - ефективен удар и сервиз. По този начин се е създала първата ракета. С развитието на ракетата, топките за тенис също претърпявали чести промени. Първата тенис топка била дървена. Тя отстъпила място на кожена топка, пълна с целулозен материал. Манастирите в Европа ценили играта на тенис  през 14-ти век, но Църквата не я удобрявала.
Плуването е много стар спорт. Най-ранните доказателства са на скални рисунки отпреди 6 000 години. Първите писмени доказателства са отпреди 2000 години. Древните гърци не включват плуването в олимпийските си игри, но го практикуват и често строят басейни в баните си. В Япония около 36 година пр.Хр. се провеждат състезания по плуване между самураите, които са първите известни състезания по този спорт.
По време на Средновековието едно от изискванията към рицарите е да могат да плуват, но това занимание постепенно запада след като обществото става по-консервативно.
През 1603 първата национална плувна организация е създадена, в Япония. През 1696 във Франция е написан първият справочник по плуване „Изкуството на плуването“ (The Art of Swimming). Тази книга е преведена и на английски и се ползва много дълго време. Първият немски плувен клуб е създаден през 1837 в Берлин.

 

Към сайта:http://klub-tenis-pluvane.com/